Welke informatie zet je op het geboorekaartje?

Gepubliceerd op 5 april 2024 om 11:13

Het aankondigen van de geboorte van een je baby is een super bijzondere gelegenheid en veel ouders willen dit natuurlijk ook op een bijzondere manier aankondigen. Eén van de meest traditionele en persoonlijke manieren om dit te doen is door middel van, natuurlijk, een geboortekaartje. Het is een tastbare herinnering en een mooie manier om de komst van een nieuwe baby aan te kondigen. Maar wat moet er eigenlijk op zo'n geboortekaartje staan? Hier zijn enkele tips om je te helpen het perfecte geboortekaartje te creëren.


Welke informatie zet je op het geboortekaartje?

 

Eén van de eerste dingen waar je over na moet denken bij het creëren van een geboortekaartje is de informatie die erop moet staan.

 • Natuurlijk de naam (of namen) van de baby: Dit is misschien wel het belangrijkste onderdeel van het geboortekaartje. Het is de eerste kennismaking van de wereld met de nieuwe toevoeging aan jullie familie. De naam mag ook best opvallen, zodat iedereen bij het openen van de envelop meteen de naam ziet.
 • Geboortedatum en -tijd, geboorteplaats: Dit voegt een persoonlijk tintje toe en deelt de exacte details van de geboorte met dierbaren.
 • Gewicht en lengte van de baby: Dit zijn leuke details die veel mensen graag willen weten. Toch zie je ook dat er steeds vaker wordt gekozen om deze gegevens niet te delen. 
 • Adresgegevens en telefoonnummer: Het is natuurlijk ook handig om je adresgegevens te delen, dit is praktisch voor wanneer mensen graag een kaartje of cadeautje willen opsturen. Ook wanneer men op kraamvisite komt, is het wellicht handig dat het adres bekend is. Vergeet ook zeker niet je telefoonnummer te noteren. 
 • Verder kan het handig zijn om de volgende informatie te vermelden: Namen van de ouders, namen van eventuele broertjes en zusjes, rusttijden moeder en kind en bezoektijden voor kraambezoek. 

Persoonlijke Touches

 

Naast de essentiële informatie kun je het geboortekaartje ook nog wat meer personaliseren en meer uniek maken.

 • Een foto van de baby: Een afbeelding van de pasgeboren baby voegt een extra dosis schattigheid toe aan het geboortekaartje en men kan meteen zien hoe schattig jouw baby is! Je kunt ervoor kiezen om de foto op het kaartje zelf te laten drukken, of doe er een losse foto bij. 
 • Een persoonlijke boodschap: Een korte, persoonlijke boodschap van de ouders kan het geboortekaartje nog specialer maken.
 • Geboortegedichtjes of -citaten: Een mooie quote over de vreugde van het ouderschap of een kort gedichtje is ook een leuke toevoeging en geeft het kaartje nog meer persoonlijkheid.

Extraatjes

 

Het is ook steeds meer gebruikelijk om extraatjes toe te voegen aan het geboortekaartje, denk dan aan de volgende dingen:

 • Een foto van je baby.
 • Losse labels met bijvoorbeeld de geboortedatum erop.
 • Een QR code die men kan scannen, deze code kun je bijvoorbeeld koppelen aan video van je newborn.
 • Een los kaartje, bijvoorbeeld met een uitnodiging voor een kraamborrel. 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.