Handige tips voor het netjes ophangen van posters in lijsten

Gepubliceerd op 18 maart 2024 om 10:00

In mijn webshop vind je de leukste posters, al zeg ik het zelf! De bedoeling is natuurlijk dat de poster netjes aan de muur wordt gehangen. Maar hoe kun je dit nu het beste doen. Ik verzamelde voor jou allerlei handige tips zodat je poster helemaal tot zijn recht komt aan de muur!

 

Kies de voor de juiste lijsten

 

Zorg ervoor dat de lijsten passen bij de stijl en het kleurenschema van je ruimte. Overweeg verschillende materialen zoals hout, metaal of kunststof, afhankelijk van de uitstraling en stijl die je kiest. Als je meerdere posters bij elkaar wilt hangen, voor bijvoorbeeld een Gallery wall, kies dan voor lijsten die qua grootte en stijl goed bij elkaar passen. Dit zorgt voor een samenhangend geheel. Wil je juist een speelse stijl, kies dan juist voor veel verschillende soorten lijsten voor een bont geheel!

 

Meten is weten

 

Voordat je begint met ophangen, meet je de muur op waar je de poster of posters wilt ophangen en markeer de posities waar de lijsten moeten komen. Maak gebruik van een waterpas om ervoor te zorgen dat je lijsten recht hangen. Dit is vooral heel belangrijk als je meerdere posters naast elkaar wilt hangen.

 

Plan de lay-out van je lijsten

 

Ga je meerdere posters aan de muur hangen, leg de lijsten dan eerst op de vloer of op een tafel neer om de perfecte lay-out te vinden. Experimenteer met verschillende posities totdat je tevreden met hoe het eruit ziet. Als je meerdere posters bij elkaar hangt, probeer dan ook een evenwichtige verdeling van ruimte tussen de lijsten te behouden. 

Ook kun je gebruik maken van papier of bijvoorbeeld behang. Knip dit in het formaat van de lijsten en plak deze met schilderstape op de muur zodat je kunt zien hoe het er in het echt uit gaat zien. Of gebruik de ‘about art app’, met deze handige app kun je digitaal bekijken hoe de posters aan de muur staan zonder dat je hoeft te knippen en te plakken, hoe handig!

Maak gebruik van ophangsystemen

 

Maak gebruik van ophangsystemen zoals zaagtandhangers, D-ringen of draadjes aan de achterkant van de lijsten. Zorg ervoor dat deze stevig zijn bevestigd voor een veilige ophanging. Als je meerdere lijsten op een rij wilt hangen, overweeg dan een rail- of galerijsysteem voor een strakke uitstraling.

 

Afstand en Symmetrie

 

Houd een consistente afstand tussen de lijsten voor een evenwichtig uiterlijk. Dit kan variëren afhankelijk van de grootte van de lijsten en de ruimte die je hebt. Als je meerdere posters ophangt, probeer dan een symmetrische of asymmetrische indeling te creëren die er interessant uitziet. Wil je juist graag meer een speelse uitstraling, ga dan voor een asymmetrische indeling en kies voor verschillende afstanden tussen de lijsten.

 

Aanpassen aan de ruimte

 

Pas de hoogte van de posters aan op de hoogte van de omliggende meubels en de kijkhoogte van mensen die de ruimte zullen gebruiken. Als je meerdere posters ophangt, overweeg dan om ze op verschillende hoogtes te plaatsen voor een dynamisch effect.

 

Met deze tips kun je je posters netjes en professioneel ophangen, of je nu één grote poster of een verzameling kleinere posters wilt ophangen. Door dit goed te doen, komen je posters veel beter tot hun recht. 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.