Waar let je op bij het uitzoeken van een geboortekaartje?

Gepubliceerd op 2 februari 2024 om 13:00

In verwachting zijn van een kindje is een bijzondere gebeurtenis en voor de komst van je nieuwe spruit moet er van alles voorbereid worden. Waaronder het kiezen van het perfecte geboortekaartje. Een geboortekaartje is niet alleen een aankondiging van de komst van je kindje, maar het is ook een tastbare herinnering aan een speciale tijd. Ben je benieuwd waar je allemaal op moet letten, lees dan snel verder.

De stijl en thema van het kaartje

Vaak wil je een bepaalde stijl en/of thema voor het kaartje. Wil je bijvoorbeeld dezelfde stijl als de babykamer? Hou je van klassiek of ga je juist voor een modern design? Wil je een trendy kaartje, bijvoorbeeld met goudfoliedruk of kies je liever voor iets authentiekers? Ook kan het leuk zijn om het geboortekaartje persoonlijk te maken, bijvoorbeeld door je gezinssamenstelling (met huisdieren) te laten afbeelden. Het kiezen van een stijl en thema wordt uiteraard sterk beïnvloedt door je eigen persoonlijk smaak. Gelukkig zijn er genoeg opties, alhoewel dit het misschien juist ingewikkelder maakt. Het is een goede tip om online te oriënteren en verschillende geboortekaarten te verzamelen en vanuit daar een keuze maken. 

Welke kleur kies je?

Kleuren spelen ook zeker een belangrijke rol bij de stijl van je geboortekaartje. Sommige ouders kiezen bijvoorbeeld voor traditionele pastelkleuren zoals roze of blauw, terwijl anderen misschien de voorkeur geven aan gedurfde en levendige kleurenpaletten of trendgevoelige kleuren. Je kunt ook bepaalde kleuren kiezen op basis van de betekenis. Kies bijvoorbeeld voor de kleur groen, dit staat voor rust en leven. Of kies voor de kleur geel, dit staat voor vriendelijkheid en vrolijkheid. 

Tekst en lettertype

Ook is het zeker aan te raden om aandacht te schenken aan tekst en letterype. Je wilt namelijk dat de teksten op het geboortekaartje duidelijk en gemakkelijk te lezen zijn. Bedenk van tevoren welke informatie je wilt delen, zoals naam, geboortedatum, gewicht, lengte, namen van de ouders, en eventueel een persoonlijke boodschap of een lieve quote. Kies ook een lettertype dat past bij de stijl van het kaartje en zorg dat het makkelijk te lezen is.

Wat voor papier kies je?

Net als stijl en thema’s, zijn er ook wat betreft papiersoorten vele opties. Ook het papier dat je gaat gebruiken voor je geboortekaart heeft een grote invloed op de uitstraling van je kaartje. Wil je bijvoorbeeld de indruk wekken dat het kaartje met de hand is geïllustreerd, kies dan voor een robuuste papiersoort met een textuur. Wil je graag een luxe uitstraling voor je kaart, kies dan voor papier met een (subtiele) glans.

Maak een proefdruk

Voordat je een bestelling plaatst, is het slim om een proefdruk van je geboortekaart te bestellen. Vaak kan dit kosteloos en een kaart digitaal ziet er in het echt heel anders uit, waaronder de kleuren maak ook het papier heeft invloed op de uitstraling van een geboortekaartje. Ben je niet tevreden, dan kun je meerdere proefdrukken bestellen. Uiteindelijk wil je natuurlijk hét perfecte geboortekaartje maken!

Ben je op zoek naar een uniek geboortekaartje? Neem zeker een kijkje in mijn assortiment geboortekaartjes in de shop. Met mijn mogelijkheden voor maatwerk kunnen we samenwerken om het meest prachtige kaartje te creëren dat perfect past bij jullie bijzondere moment.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.