Hoe is Studio Stip ontstaan?

Gepubliceerd op 8 februari 2024 om 11:29

Studio Stip ben ik eind januari 2024 gestart, uiteraard ging daar het één en ander aan vooraf. Al heel erg lang, meerdere jaren, liep ik al met het idee rond om een eigen webshop te beginnen met zelf ontworpen kaartjes en posters. Toch kwam het er iedere keer niet van, allerlei excuses, zoals geen tijd, geen idee waar ik moet beginnen, en mijn eeuwige perfectionisme was ook zeker niet helpend! Totdat ik besefte dat ik toch wel heel graag dit zou willen doen, en bedacht me vooral wat valt er te verliezen? Het antwoord hierop, eigenlijk niks, wellicht wat tijd. Maar hoe leuk zou het zijn als mensen mij weten te vinden en blij worden van mijn ontwerpen? Daarom hakte ik eindelijk begin januari de knoop door, en ik dacht: let’s go!

 

Wie ben ik?

Laat ik eerst een stukje over mijzelf vertellen, het is uiteraard leuk om te weten wie achter ‘Studio Stip’ zit. Ik ben Sanne, geboren in 1986, en woon samen met mijn man en twee jonge zoons in de stad Groningen. Ik ben altijd al een creatieveling geweest, zolang ik mij kan herinneren was ik altijd aan het tekenen of knutselen. Vroeger kon ik uren in mijn slaapkamer spenderen en mijzelf helemaal verliezen in mijn tekeningen. 

Op mijn 16e begon ik met de opleiding ‘detailhandel manager wonen’, dit was voornamelijk een praktische opleiding waar vakken zoals: perspectief tekenen, grafisch design, etaleren en stylen werden gegeven. Ik rondde deze opleiding met succes af en ik heb in die tijd veel geleerd, en ik kijk er ook met een enorm positief gevoel op terug. Na deze opleiding besloot ik te kiezen voor de kunstacademie, richting ruimtelijk ontwerp. Ik droomde ervan om als binnenhuisarchitect of designer aan de slag te gaan. Uiteraard moest ik een toelatingsexamen doen en dit bestond uit verschillende onderdelen. Ik was erg zenuwachtig maar achteraf nergens voor nodig, want weken later ontving ik een brief dat ik was toegelaten. De opleiding begon ik met veel enthousiasme maar gedurende het eerste jaar kwam ik erachter dat het niet mijn ding was. Voor mij was de kunstacademie “te zweverig”. Ik vond dingen die ik maakte mooi, maar ik had hier niet altijd een heel uitgebreid verhaal bij over hoe, wat en waarom. Na een jaar besloot ik te stoppen en begon met de opleiding HBO verpleegkunde, iets totaal anders. Ook de zorg is iets wat goed bij mij past, ik ben een zorgzaam type en ik bedacht dat ik ook voor de hobby gewoon lekker creatief aan de slag kon gaan.

 

Mijn blog PS door Sanne

Uiteindelijk begon het toch te kriebelen, ik miste het heel erg om creatief bezig te zijn. In februari 2009 besloot ik een eigen blog te starten, toen onder de naam WeAreFashion.nl, later veranderde ik dat in PSdoorSanne.nl. Op mijn blog deelde ik allerlei inspiratie, voornamelijk op mode gericht en later kwamen hier ook andere onderwerpen bij zoals interieur, kinderen, recepten, eigenlijk alles waar ik interesse in heb. Mijn blog werd een succes, ik kon van mijn blog rondkomen en ik had een hoop vaste bezoekers. Toch werd het na een aantal jaren toch lastiger, YouTube werd immens populair en blogs een stuk minder. Ook werd ik in de tussentijd moeder en mijn aandacht ging meer uit naar mijn gezin. Ondertussen bleef ik toch voor mijn plezier regelmatig een artikel plaatsen, ik ben dol op schrijven en daarnaast is mijn blog ook een plek waar ik mijn creativiteit kwijt kan. Nu nog steeds bestaat mijn blog en regelmatig kun je hier een nieuw artikel vinden, ook heb ik nog steeds leuke samenwerkingen en na 15 jaar haal ik hier nog steeds plezier uit. Omdat ik veel heb geleerd van mijn blog, het schrijven van artikelen maar ook veel over online marketing, besloot ik begin 2023 om ook als freelance copywriter aan de slag te gaan. Nu nog steeds doe ik regelmatig copywriting voor verschillende bedrijven, en ook dit vind ik erg leuk!

Toch bleef het kriebelen en dan komen we weer terug bij het begin en is het cirkeltje rond, want stiekem wou ik dus ook heel graag een webshop met mijn zelfgemaakte producten en dat is gelukt. Studio Stip is een feit, ik heb mijn eerste opdracht voor een geboortekaartje gedaan en nu is het keihard werken om te zorgen dat mensen mij weten te vinden. Gelukkig kan ik mijn online ervaring van de afgelopen 15 jaar hiervoor inzetten en ik hoop uiteraard dat Studio Stip een succes gaat worden! Binnenkort zal ik een blog delen met jullie over mijn dag, want wat doe ik zoal op een dag voor Studio Stip? 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.