Met deze tips kun je de perfecte kraammand samenstellen

Gepubliceerd op 19 februari 2024 om 12:00

Een nieuw leven is altijd bijzonder, voor het gezin maar uiteraard ook voor familie en vrienden. Het geven van een kraammand is een bijzondere manier om de kersverse ouders mee te verrassen. Maar wat doe je hier allemaal in, hieronder deel ik een aantal tips voor een prachtig gevulde kraammand.

 

Maak van de kraammand een feestje

Persoonlijk vind ik het altijd heel leuk om cadeautjes feestelijk in te pakken. En de geboorte van een kindje is natuurlijk 100% een reden voor een feestje, daarom is het leuk om de kraammand extra leuk te presenteren. Een kraammand hoeft natuurlijk niet een echte mand te zijn, je kunt ook denken aan een leuk stapelkratje, een opbergmand waar later speelgoed in kan, of vul een mooie rieten poppenwagentje met leuke cadeautjes. Het is in ieder geval leuk om een “mand” uit te kiezen die ook gebruikt kan worden door de ouders, of later door de kleine. De cadeautjes pak je stuk voor stuk uiteraard mooi in met het leukste inpakpapier en versiersels. De mand wordt nog extra leuk wanneer je kiest voor een bepaald thema, zo wordt de kraammand een samenhangend geheel en heel leuk om te geven!

 

Ga voor verschillende soorten cadeautjes

Een kraammand bestaat gemiddeld uit zo’n 10 cadeautjes, dit staat gelijk aan het aantal dagen kraamtijd, en de ouders kunnen gedurende deze periode elke dag een cadeautje uitpakken. Het is erg leuk om verschillende soorten cadeautjes in de kraammand te doen, denk aan een leuk kledingstuk, een boekje, iets om mee te spelen, iets voor de babykamer en vergeet ook zeker niet iets liefs voor de ouders in de mand te stoppen. Nieuwe papa’s en mama’s zijn vaak behoorlijk onder de indruk van een newborn, ze zijn vaak moe en enigszins overweldigd van hun nieuwe gezinssituatie, hoe leuk is het dan om bijvoorbeeld wat verwencadeautjes in de mand te stoppen! Denk aan iets lekkers zoals chocolade of thee, of lekkere verzorgingsproducten voor onder de douche om mee te ontspannen. 

 

Voeg persoonlijke en unieke cadeautjes toe

Uiteraard kun je kiezen voor allerlei leuke spulletjes om de mand mee te vullen, van speelgoed tot aan babyverzorgproducten. Toch wordt een kraammand extra leuk door een aantal persoonlijke en unieke cadeaus toe te voegen. Hiermee maak je de mand nét iets specialer, je laat merken dat je er veel zorg aan hebt besteed en dat wordt zeker gewaardeerd! Leuke unieke en persoonlijke cadeautjes kunnen zijn: een zelf gehaakte knuffel of lieve slofjes, een unieke geboorteposter voor aan de muur in de babykamer, of een mooie badjas met de naam van de kleine erop.

 

Doe een tegoedbon cadeau

Meestal worden de ouders overspoeld met allerlei leuke cadeautjes voor hun kleintje, super leuk natuurlijk, maar de kans dat ze dubbele cadeautjes krijgen is aanwezig. Doe daarom ook een tegoedbon in de kraammand! Dit kan van alles zijn, van een tegoedbon voor een lekker diner aan huis, een heerlijke postnatale massage tot aan een newborn fotoshoot. Ook kun je zelf nog een tegoedbon maken, bijvoorbeeld een tegoed voor het huishouden, een lekkere avondmaaltijd of een avondje oppassen op de kleine, zodat papa en mama even lekker kunnen bijkomen, oftewel slapen.

Het samenstellen van een kraammand is een liefdevolle manier om de ouders te verwelkomen in het ouderschap. Door zorgvuldig cadeautjes uit te kiezen en ook een persoonlijke touch toe te voegen, wordt de kraammand een uniek cadeau. Zorg voor een goede mix van praktische items, persoonlijke cadeautjes en eventueel een tegoedbon, op die manier wordt het een bijzondere en gevarieerde kraammand, hiermee zullen de ouders zeker weten blij mee zijn!

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.