Met deze tips organiseer je een leuk kinderfeestje thuis

Gepubliceerd op 22 februari 2024 om 12:00

In de afgelopen jaren is er een opvallende verschuiving geweest in de manier waarop ouders kinderfeestjes organiseren. Waar voorheen kinderfeestjes voornamelijk op andere locaties werden gehouden, is het juist nu weer helemaal leuk om feestjes thuis te geven. Een kinderfeestje organiseren is leuk, maar ook zeker uitdagend voor de ouders. Het plannen van een feestje thuis heeft de nodige voorbereiding nodig om ervoor te zorgen dat de kindertjes een onvergetelijke tijd hebben en het liefst zo min mogelijk stress voor de volwassenen. Van het kiezen van leuke activiteiten tot het uitkiezen van uitnodigingskaartjes, om alles moet gedacht worden. Ben jij benieuwd hoe je een geweldig leuk kinderfeestje kunt organiseren thuis, lees dan mijn tips hieronder.

 

Kies een thema

 

Zorg voor een thema, dit geeft namelijk richting aan het feestje en hierdoor wordt het organiseren van een kinderfeestje thuis een stukje makkelijker! Populaire thema's zijn onder meer superhelden, prinsessen, piraten, dieren of favoriete tekenfilmhelden. Zodra je een thema hebt gekozen, kun je de decoraties, activiteiten en zelfs de uitnodigingskaartjes hierop afstemmen voor een samenhangend geheel.

 

Maak een planning

 

Een gedetailleerde planning helpt om het feestje soepel te laten verlopen. Bedenk hoe lang het feestje zal duren, hou rekening met de duur van alle activiteiten. Maak voor jezelf een draaiboek van tevoren, zo krijg je meteen een goed inzicht of alle activiteiten binnen het tijdsbestek gedaan kunnen worden. Hou ook ruimte vrij in je planning voor een pauze, het uitpakken van de cadeautjes, en een eetmoment. Mocht je een activiteit buiten houden, bijvoorbeeld een coole speurtocht, zorg dan zeker oor een plan B gezien het Nederlandse weer niet altijd meewerkend is.

 

Zorg voor leuke uitnodigingskaartjes

 

Natuurlijk moet er ook leuke uitnodigingskaartjes worden geregeld, op die manier kan je kindje een aantal kindertjes uitnodigen voor zijn of haar kinderfeestje. Het is extra leuk om een kinderfeestje uitnodiging helemaal in thema te doen, zo krijgen de uitgenodigde kindertjes meteen een sneak Peek en weten ze een beetje wat ze kunnen verwachten. Zorg dat je relevante informatie op het kaartje zet, zoals de datum, tijd, locatie en RSVP-details en vergeet ook zeker je telefoonnummer niet te noteren.

Zorg voor leuke uitnodigingskaartjes

 

Natuurlijk moet er ook leuke uitnodigingskaartjes worden geregeld, op die manier kan je kindje een aantal kindertjes uitnodigen voor zijn of haar kinderfeestje. Het is extra leuk om een kinderfeestje uitnodiging helemaal in thema te doen, zo krijgen de uitgenodigde kindertjes meteen een sneak Peek en weten ze een beetje wat ze kunnen verwachten. Zorg dat je relevante informatie op het kaartje zet, zoals de datum, tijd, locatie en RSVP-details en vergeet ook zeker je telefoonnummer niet te noteren.

 

Wat voor leuke activiteiten kun je doen?

 

Kinderen houden van spelletjes en activiteiten, vooral als ze interactief en uitdagend zijn. Activiteiten die vaak goed in de smaak vallen zijn bijvoorbeeld: schatzoeken, knutselen, een film kijken, verschillende spelletjes, en uiteraard een speurtocht is nog steeds heel populair onder kinderen! Zorg er in ieder geval voor dat de activiteiten passen bij de leeftijd en interesses van de kinderen die worden uitgenodigd. Hier zijn een aantal activiteiten die je per thema kunt doen met de kids:

 

Een prinsessen thema:

 

 • Prinsessen Verkleedspel: Laat de kinderen zich verkleden als prinsessen met prachtige jurken, tiara's en accessoires. Dit hoef je uiteraard niet per se te kopen, kijk ook eens bij kinder verkleedkleding verhuur bedrijven bij jou in de buurt. Organiseer vervolgens een modeshow waarin de kids hun prinsessenoutfits kunnen laten zien.
 • Een prinsesachtige knutselactiviteit: Laat alle prinsessen en prinsen hun eigen kroon of toverstaf maken. Zorg voor heel veel glitter, lintjes, stickers en andere versieringen zodat ze echt iets moois kunnen creëren. Voor goedkope knutselspulletjes ga je naar de Hema, Flying Tiger of Xenos. Het leuke van een knutselactiveit is ook dat ze het naderhand mee naar huis kunnen nemen!
 • Organiseer een prinsessenspeurtocht: Organiseer een speurtocht waarbij de prinsessen en prinsen op zoek moeten gaan naar verborgen schatten, verstop bijvoorbeeld leuke items zoals snoepkettingen, prinses accessoires, of andere lekkernijen in kartonnen schatkistjes die je her en der verstopt. 
 • Versies prinsessen cupcakes: Bak van tevoren lekkere cupcakes en laat de kindjes allemaal een cupcake versieren, dit kan met botercrème, glazuur, chocolade, eetbare glitters, sprinkles en snoepjes. Natuurlijk mogen de cupcakes daarna lekker opgegeten worden.

 

Een piraten thema:

 

 • Piratenverkleedspel: Laat de kinderen zich verkleden als stoere piraten met ooglapjes, hoofdbanden en geknoopte shirts. Koop ook een schminkset zodat je de kids kan schminken, bijvoorbeeld stoere baarden en littekens. Ook leuke plaktattoos in piratenstijl mogen natuurlijk niet ontbreken en zullen de kinderen fantastisch vinden! 
 • Ga schatzoeken: Piraten zijn natuurlijk altijd op zoek naar schatten, ga daarom met de kinderen schatzoeken. Maar bijvoorbeeld zelf een schatkaart met daarop allerlei activiteiten zoals verschillende soorten spelletjes (blikgooien, piraatje prik, haaihappen etc.) Hebben de kinderen een activiteit goed uitgevoerd, beloon ze met een aanwijzing waar ze het schat kunnen vinden. De schat kun je vullen met bijvoorbeeld leuke goodiebags die de kinderen mee naar huis mogen nemen.
 • Piratenknutselen: Laat de piraten lekker knutselen. Koop bijvoorbeeld blanco piratenmaskers, deze kun je vinden bij o.a. Lobbes en laat de kinderen deze versieren met allerlei leuke versieringen. 
 • Piratenschip Races: Zet kleine piratenschepen van karton in elkaar en laat de kinderen deze versieren. Organiseer vervolgens races in een waterbak of cijfer om te zien welk schip het snelst is.

 

Een superhelden Thema:

 

 • Superhelden Training: Je wordt natuurlijk niet zomaar een superheld, hiervoor heb je eerst wat training nodig. Geef de kinderen een ware superhelden training door een parcours uit te zetten met hindernissen waar de kinderen hun superkrachten kunnen testen. Denk aan hoepels om doorheen te springen, blikgooien om beter te leren werpen, een touw om overheen te slingeren en kegels om omver te werpen.
 • Aan de knutsel: Laat de superhelden hun eigen superhelden masker maken met leuk gekleurd papier, stiften en stickers. Ook zijn er blanco maskers te vinden bij winkels zoals Lobbes. Ook is het leuk om je eigen superhelden cape te versieren. Koop een stuk goedgoed katoen, maak hier mooie capes van en laat de kinderen met textielstiften versieren. 
 • Red de wereld spel: Verdeel de kinderen in teams en geef ze verschillende missies om de wereld te redden, zoals het redden van speelgoed uit 'gevaarlijke' situaties of het oplossen van puzzels om een denkbeeldige ramp te voorkomen.
 • Superhelden cape parade: Zet leuke muziek op en laat de superhelden een parade houden waarbij ze trots hun zelfgemaakte capes laten zien. Vergeet uiteraard geen foto’s en video’s te maken!

Zorg voor lekker eten

 

Natuurlijk kan een geslaagd kinderfeestje niet zonder lekker eten. Natuurlijk hoeft het niet allemaal ongezond te zijn, zo kun je online genoeg gezonde recepten vinden die heel geschikt zijn voor een kinderfeestje. Denk dan aan lekkere fruitspiesjes, gezonde appelcakejes, mini sandwiches of een lekkere zoute popcorn. Maar het is ook niet voor niks feest, daarom kan het ook echt geen kwaad om een lekkere slagroomtaart, snoep en chips op tafel te zetten. Zorg er wel voor dat je rekening houdt met eventuele allergieën op diëten van de uitgenodigde kinderen.

Zorg voor leuke goodiebags!

 

Een leuk feestje eindigt met een nog leukere goodiebag! Vul de goodiebags, die je aan kunt passen aan het thema, met kleine cadeautjes, snoepjes en misschien zelfs een bedankbriefje voor het komen! Het kan ook leuk zijn om tijdens het feestje foto’s te maken met een Instax camera, hoe leuk is het om een aantal polaroid foto’s mee te geven, zo hebben de kindertjes een super leuke herinnering aan het feestje.

 

Het organiseren van een kinderfeestje is naast druk ook zeker leuk. Zorg voor een goede planning, schenk aandacht aan de details, organiseer leuke activiteiten en zorg voor lekker eten, en ik weet zeker dat alle kindertjes met een blij en tevreden gevoel naar huis gaan!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.