Zo organiseer je een onvergetelijke babyshower

Gepubliceerd op 29 februari 2024 om 09:00

Een babyshower is een bijzondere gelegenheid om de aanstaande komst van een baby te vieren maar natuurlijk ook om de aanstaande moeder in het zonnetje te zetten. Heb jij de eer gekregen om een babyshower te organiseren, dan wil je dit uiteraard succesvol en onvergetelijke maken. Hoe zorg je dat de babyshower één groot succes wordt, hieronder geef ik een aantal waardevolle tips!

Maak een plan

Het plannen van een babyshower begint met het maken van een plan, dit geeft houvast en zo weet je zelf goed wat er allemaal gedaan moet worden. Vaak hoef je echt niet zelf alles te doen en kun je gerust bepaalde taken verdelen. Overleg ook zeker met de aanstaande moeder, of de aanstaande vader als het een verrassing moet blijven, of er specifieke thema's, kleuren of voorkeuren zijn die ze graag wil zien op haar babyshower. Ook is het handig om een geschikte datum en locatie uit te kiezen.

Kies een thema en decoraties

Nu kan het brainstormen beginnen, welke thema wil je gaan doen en wat voor decoraties horen daarbij? Een thema kan de babyshower veel houvast geven en kun je tot in de details doortrekken. Denk dan aan de decoraties, uitnodigingen, het eten, een dresscode, spelletjes etc. Populaire thema's zijn op dit moment: babydieren, sprookjes, teddy, botanic, maar je kunt natuurlijk ook de favoriete kleuren van de aanstaande moeder als thema nemen. Zodra het thema is gekozen, kun je beginnen met het uitkiezen van bijpassende decoraties zoals ballonnen, slingers, tafelkleden en centerpieces.

Stel een gastenlijst op

Ken je de aanstaande moeder goed, dan weet je hoogstwaarschijnlijk heel goed wie ze allemaal wil uitnodigen. En anders is er vast wel iemand anders die dichtbij staat, die je daarbij kan helpen. Aan de hand van de hoeveelheid gasten weet je ook meteen of je thuis een babyshower kunt gaan doen, of dat een grotere locatie vereist is. Uiteraard heeft dit ook allemaal met het budget te maken, want hoe meer gasten, hoe duurder de babyshower automatisch wordt. Heb je een gastenlijst opgesteld, dan wordt het tijd om de uitnodigingen de deur uit te krijgen. Doe dit zeker op tijd, zodat iedereen die wordt uitgenodigd, tijd heeft om bijvoorbeeld vrij te regelen. 

Wat voor cadeau?

Natuurlijk hoort bij een babyshower ook cadeautjes. Heb je geen idee wat de aanstaande ouders kunnen gebruiken voor hun baby, wellicht kun je informeren bij de aanstaande vader. Je kunt de gasten vragen allemaal iets mee te nemen, aan de hand van een wensenlijst, maar het kan ook leuk zijn om een gezamenlijke cadeau te geven. Zo heb je wat meer budget en kun je iets groters kopen en waarschijnlijk hebben de aanstaande ouders hier meer aan dan allemaal kleine cadeautjes. 

Plan activiteiten en spelletjes

Een babyshower kan natuurlijk niet zonder leuke activiteiten of spelletjes. Je kunt de standaard spelletjes doen zoals raad de naam van de baby, babybingo, of een baby kennis quiz. Natuurlijk kun je ook een leuke activiteit doen tijdens de babyshower, denk bijvoorbeeld aan een lekkere high tea aan een mooie aangeklede tafel. 

Regel lekkere hapjes

Het is natuurlijk ook lekker als je wat eten en drinken kunt aanbieden aan de gasten. Maak bijvoorbeeld verschillende hapjes, laat iedereen een aantal lekker eten meenemen. Heb je een wat groter budget, regel dan een catering bedrijf die de hapjes en lekkernijen komt verzorgen. Vergeet niet om ook aan dieetwensen en allergieën van de gasten te denken bij het plannen van het menu.

Zorg voor een mooi aandenken

Overweeg ook zeker om een een mooi aandenken te maken voor de aanstaande moeder, zoals een gastenboek waarin gasten advies, wensen en herinneringen kunnen schrijven. Je kunt ook overwegen om een fotobooth op te zetten met leuke accessoires zodat gasten leuke foto's kunnen maken om mee naar huis te nemen.

Geef een bedankje mee! 

Zorg ervoor dat je de gasten na de babyshower bedankt voor hun aanwezigheid en eventuele cadeaus die ze hebben gegeven. Een persoonlijk bedankkaartje of een e-mail is een mooie manier om je waardering te tonen.

 

Met deze tips kun je een babyshower organiseren die zowel de aanstaande moeder als de gasten zal verrassen en blij maken!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.